Hertenrugfilet Met Vosbessensaus.

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Wrijf de hertenrug filet in met zout en peper. Bak ze in wat boter lichtbruin. Zet de filets dan ca. 10 min. in de oven op ca. 180 graden. Belangrijk hierbij is dat ze rose blijft van binnen. Verwijder het vet uit de braadpan, voeg de wijn, fond en vosbessenpuree toe en laat dit inkoken tot een licht stroperige massa. Zeef het geheel en breng het opnieuw aan de kook en roer er de klontjes boter door zodat een glanzende saus ontstaat. Tracheer de filets. verdeel de saus over 4 voorverwarmde borden.

Hertenrugfilet Met Vosbessensaus. is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Gemarineerde hertenrugfilet met puree van raapsteeltjes en mangocompote
45 min-
Bekijk recept