Neem bij voorkeur boerenkwark en geslagen zoete slagroom. Gebruik een koud bindmiddel. In plaats van aardbei en kiwi, kunt u ook cocktailvruchtjes voor de afwerking gebruiken. Laat de gelatine ongeveer 10 minuten weken in de melk. Verwarm het mengsel au bain marie tot ongeveer 70 graden Celsius. Koel het daarna terug tot handwarmte. Voeg vervolgens het gelatinemengsel bij de met yoghurt gemengde kwark. Als laatste komt de gekopte slagroom erbij. Voor de aardbeiensaus mengen we eerst het bindmiddel met de basterdsuiker. Daarna volgen de gepureerde aardbeien en de gewonde suiker. Voor de afwerking nemen we een aantal glazen of bekers. Op de bodem leggen we een schijfje kiwi en een halve aardbei. Hierover gieten we een kleine hoeveelheid aardbeiensaus en vervolgens een laagje van de kwarkmassa. Daarna weer wat saus en een laag kwark.
KWARK-AARDBEIENDESSERT is een recept van Smulweb.nl