Oven voorverwarmen op 250 graden (indien mogelijk met extra bovenwarmte)Basterdsuiker zeven. In kom eiwitten met een mespunt zout stijfkloppen. Vervolgens lepel voor lepel de basterdsuiker erdoor kloppen tot het eiwitschuim glanzend en taai is. (Klop niet te lang, want dan wordt het eiwit opnieuw vloeibaar.)Vanaf dit moment moet er snel en efficient worden gewerkt.IJs-cakepakket met behulp van plastic folie in ovenvaste schaal zetten. met eiwitschuim bedekken, hier en daar "punten" trekken, zodat een grillig effect ontstaat. Bovenkant bestuiven met een dun laagje poedersuiker. In oven in ca. 3 a 4 minuten het eiwitschuim goudbruin laten kleuren (blijf erbij i.v.m. de lichte ontvlambaarheid van de poedersuiker).In een grote soeplepel of een steelpannetje de rum of cognac verwarmen. Omelette uit de oven nemen en op een schaal zetten. Met een lucifer warme drank in soeplepel of diep steelpannetje aansteken. Voorzichtig langs de omelette Vesuvienne schenken.Let op brandgevaar! Nooit flamberen onder een afzuigkap die aanstaat!Direct opdienen. Vuur laten uitbranden. Omelette in 8 plakken snijden.