Walnoten-wortelcakejes Met Roomkaasglazuur

2
20-30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200C. Klop de suiker en de olie door elkaar en voeg een voor een de eieren toe. Doe er de bloem, dubbelkoolzure soda, kaneel, zout en citrusschilletjes bij en spatel de geraspte wortel en de walnoten erdoor. Schep het mengsel in de papieren bakjes in een muffinvorm en bak de cakejes 18 minuten. Laat ze afkoelen op een rooster terwijl je het glazuur maakt. Klop de roomkaas in een kom glad en iets zachter, klop er dan de gezeefde poedersuiker door. Roer er limoensap door. Snijd het bovenste bobbelige laagje van de cakejes en voorzie ze royaal van glazuur. Druk een walnoot of marsepeinen worteltje midden op de cakejes.

Walnoten-wortelcakejes Met Roomkaasglazuur is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kruidige worteltaart met roomkaasglazuur
20 min Gebak
Bekijk recept
Cupcakes
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Stoompudding Met Roomkaasglazuur
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Sticky buns met roomkaas
120 min Nagerecht
Bekijk recept

Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Pastasalade met brie en walnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept