Chocolade-Notencake

6
Langer dan 1 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 185C. Vet een cakevorm in en bestuif deze dun met bloem. Klop de boter met de basterdsuiker luchtig en wit. Klop er een voor een de eieren door. Zeef er de bloem en bakpoeder boven en spatel dit er vlug en luchtig door. Schep door 1/3 deel beslag de gemalen hazelnoten en zure room. Roer de cacao glad met de Rum (kan zijn dat je meer Rum nodig hebt) en schep dit door de rest van het beslag. Schep eerst het chocoladebeslag en dan het notenbeslag in de vorm. Haal voor het marmereffect een vork met een zigzagbeweging door het beslag. Bak de cake in 50 - 60 minuten gaar, om te controleren of de cake gaar is steek je een sateprikker in de cake en als deze er droog (zonder dat er iets aan de prikker blijft hangen) eruit komt is de cake gaar. Laat de cake 1 minuut in de vorm rusten en stort de cake daarna op een rooster om af te koelen.

Chocolade-Notencake is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Notencake met porto
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade-appel-notencake
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Notencake
30-60 min -
Bekijk recept
Notencake
30-60 min -
Bekijk recept

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept