Kleine Gerechtjes Van Langoustines Als Tapas

4
Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Inktvis, varkenswang en langoustine Meng voor de dressing de inkt met zonnebloemolie en een druppel pastis. Maak de inktvis schoon en vul hem met de fijngesneden varkenswang en 1 langoustine. Bak op hoog vuur aan in boter, serveer met dressing van inktvisinkt. Gefrituurde langoustine met wasabimayonaise(zie foto) Schil de gemberknol en schaaf er flinterdunne plakjes van. Wikkel de langoustine in de gember en daarna in het kataifideeg. Frituur de pakketjes snel. Maak mayonaise en roer er de wasabi door. Rauwe langoustine met pata-negraham en eendenlever Kruid de langoustine met peper en zout, rol in de ham en nadien in de eendenlever. Rol op zijn beurt in plakjes gelei van langoustinefond. Snij bij. Gemarineerde langoustines met tomaat Maak de langoustine schoon en snij tot tartaar. Marineer met peper en zout, limoensap en -raspsel en laat een paar uur koel staan. Mix 1 kg tomaten met een teen knoflook en een scheut rose. Laat de massa uitlekken in een neteldoek en verwarm het uitgelekte vocht. Smelt er de gelatine in , doe in een sifon (slagroomspuit) en laat afkoelen. Leg de tartaar in de gewenste vorm op de borden. Spuit er het tomatenschuim op. Hak citroenalsem fijn en werk er het schuim mee af.

Kleine Gerechtjes Van Langoustines Als Tapas is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gevulde camembert met cranberry’s en rucola
25 min-
Bekijk recept
Frisse maïssandwiches met worst en groentespiesjes
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Spaanse tapas balletjes
Bekijk recept
Tapas
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept

Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Meloenvla met gember
10 min Nagerecht
Bekijk recept