Carne Alentejana

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Smelt de reuzel in een grote kookpan en verhit er snel, in 3 a 4 minuten, het vlees en de marinade in. Roer. Giet eventueel het teveel aan marinade uit de pan. Zet het deksel op de pan en laat heel zacht stoven. Roer af en toe en leng eventueel de saus aan met wijn, verdund met water. Hak de koriander fijn en voeg na 15 a 20 minuten de helft van het kruid bij de bereiding. Laat nog 10 a 15 minuten sudderen. Maak snel de venusschelpen schoon in koud water en gooi de gebroken en de openblijvende schelpen weg. Schep de venusschelpen bij het vlees en meng voorzichtig met een houten lepel. Zet het vuur zo hoog mogelijk en kook onder deksel verder tot de schelpen opengaan (? 5 minuten). Strooi voor het opdienen de andere helft van de fijngehakte koriander over de bereiding.

Carne Alentejana is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Carne di maiale alle erbe e insalata al mango (Kruidige varkenshaas met mangosalade)
30 min-
Bekijk recept
Rotolo di carne con insalata verde (Rollade van kalfslende met groene salade)
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Sperziebonenchili met gehakt
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerse chili con carne met Opperdoezers
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept