Schrob en was de mosselen met veel water. Gooi die met open of gebroken schelpen weg. Giet de rest in een grote kookpot en overgiet ze met witte wijn. Laat ze opengaan op een hevig vuur. Laat ze uitlekken en vang het kookvocht op. Filter en breng het aan de kook. Laat tot de helft indikken en bewaar het. Was de champignons, snij ze in schijfjes en braad er het water uit in een pan met een beetje boter. Smeer een ovenschotel in met boter en schik er de champignons, de grijze garnalen en de mosselen (zonder schelp in). Laat 50 g boter smelten, bestrooi met bloem en meng alles met de klopper. Voeg geleidelijk 1,5 dl van het kookvocht toe, net als de room. Voeg dan de saffraan, peper en eventueel een snuifje zout toe. Giet deze bekomen saus over de mosselen, de garnalen en de champignons. Zet alles in de oven en laat 10 minuten braden. Bestrooi dan met gehakte bieslook en dien onmiddellijk op.
Mosselgratin Op Z'N Oostends is een recept van Smulweb.nl