Cake: klop de boter met de suiker en het amandelaroma in een grote kom en roer de amandelpoeder erdoor. Zeef in een aparte kom de bloem en de Dr. Oetker Backin bakpoeder en meng deze. Klop in een derde kom de eiwitten met het citroensap stijf. Spatel dan om en om delen bloem en eiwit door de botermassa. Doe het beslag over in de ingevette springvorm. Bak de cake op een rooster in het midden van de oven in ca. 50 minuten gaar (eventueel de laatste 10 minuten afdekken met aluminiumfolie). Keer de cake uit de vorm op een taartrooster en laat afkoelen. Afwerking: halveer de cake overlangs. Bestrijk de onderste cakehelft met de jam. Bedek met de andere cakehelft. Klop de slagroom stijf met de suiker, de Dr. Oetker gevanillineerde suiker en de Dr. Oetker Klop-Fix. De cake van boven en aan de zijkanten bestrijken met slagroom. Schraap met een glad mes chocoladekrullen van de onderkant van de chocoladereep. Bestrooi de zijkant van de cake met de chocoladekrullen. Doe de rest van de slagroom in de spuitzak en garneer de cake. Versier met de chocolade hulstblaadjes en groene bigarreaux.