Tonijnmousse

4
Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat de tonijn uitlekken. Los de poedergelatine op in wat warm water. Snijd de ansjovisfilets in zeer kleine stukjes. Prak de uitgelekte tonijn met een vork fijn en roer er de kleingesneden ansjovis door. Breng de bouillon aan de kook en voeg er de opgeloste gelatine aan toe. Laat het gelatinemengsel enigszins afkoelen en roer het door het tonijnmengsel. Laat het mengsel volledig afkoelen en enigszins stijf worden. Sla de slagroom stijf en schep deze samen met de mayonaise en de zure room door het vismengsel. Maak het geheel op smaak met het citroensap en wat peper en zout. Breng het mengsel over in een met koud water omgespoelde puddingvorm en plaatst de mousse 3 uur in de koelkast om volledig op te stijven.

Tonijnmousse is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kipfilet met kruidige tonijnmousse
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kipfilet Met Tonijnmousse
10-20 min -
Bekijk recept
Tonijnmousse
0-10 min -
Bekijk recept
Kipfilet Met Tonijnmousse
10-20 min -
Bekijk recept

Kipfilet met kruidige tonijnmousse
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kipfilet Met Tonijnmousse
10-20 min -
Bekijk recept
Tonijnmousse
0-10 min -
Bekijk recept
Kipfilet Met Tonijnmousse
10-20 min -
Bekijk recept