Perfect Zoet Deeg

4
Langer dan 1 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Stap 1: Roer de boter zacht met de poedersuiker en het zout en roer de bloem erdoor met het vanillezaad, de koekkruiden, de citroenrasp en de eidooiers. Wanneer het mengsel er als grof broodkruim uitziet, voeg je de melk of het water toe. Bestuif je handen met bloem en vorm van het deeg een bal. De bedoeling is zo snel mogelijk een deegbal te krijgen met zo weinig mogelijk beweging zodat het deeg niet te glad en elastisch is. Anders krimpt het in de oven en zal het taai zijn. Stap 2: Rol het deeg tot een hele grote, korte dikke worst, wikkel die in vershoudfolie en laat die ten minste een uur in de koelkast rusten. Stap 3: Snijd heel voorzichtig in de lengte dunne plakjes van het deeg. Als je de plakjes dikker maakt, zal de taartbodem langer nodig hebben om gaar te worden. Bekleed de taartbodem helemaal met de plakjes deeg, laat ze passen als een puzzel. Duw de plakjes tegen elkaar en snijd eventueel overstekend deeg af langs de rand van de vorm. Vul de bodem nu met de gewenste ingredienten. Een lekkere variant is appels met extra pure chocolade (Callebaut), in cognac gewelde pruimen en amandelschaafsel. Van het overgebleven deeg kan een deksel worden gemaakt, die bestreken kan worden met melk of met eidooier. Laat de taart ongeveer 3 kwartier bakken bij 180?C, maar let vooral op de kleur van het deeg. Goudbruin is prima.

Perfect Zoet Deeg is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Lente-eclair
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Limburgse appelvlaai
60 min-
Bekijk recept
Caribische gazpacho met Pan Franses
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Hotdog op de bbq
25 min Snack
Bekijk recept

Preisoep
Bekijk recept
Spiegelei met parmaham
Lunchgerecht
Bekijk recept
Custardtaartje met aardbeien
25 min Gebak
Bekijk recept
Sandwich met makreel 
Bekijk recept