Gesouffleerde Groenteschotel

2
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de broccoliroosjes ongeveer 10 minuten. Giet de groente goed af en schep deze in een ingevette ovenschaal. Laat de margarine voorzichtig smelten in een (steel)pannetje. Voeg de bloem in een keer toe en roer tot er een samenhangende massa (roux) ontstaat. Laat het geheel even goed doorwarmen zonder dat het van kleur verandert. Voeg daarna de melk onder voortdurend roeren in kleine hoeveelheden toe tot de gewenste dikte ontstaat. Laat de saus even doorkoken en voeg naar smaak wat peper en nootmuskaat toe. Haal de pan van het vuur en klop de eidooier door de saus. Klop de eiwitten stijf in een kom en schep het eiwit, de saus en de geraspte kaas voorzichtig door elkaar. Verdeel de massa over de groente. Zet de groenteschotel in de bovenste helft van een tot 225?C voorverwarmde oven tot deze mooi bruin is

Gesouffleerde Groenteschotel is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel van groenten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Hollandse couscous met kerrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mexicaanse gehakttaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghettini-groenteschotel met mozzarella en garnalen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gazpacho van witte chocolade en kokosnoot, frambozensorbet
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Gesouffleerde omelet
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gesouffleerde Omelet.
10-20 min -
Bekijk recept
Gesouffleerde Eieren
20-30 min -
Bekijk recept