De tongscharren schoonmaken en enkel de zwarte velkant erafhalen. Kruiden, in bloem wentelen en daarna in de olie. In ruitjesvorm op de hete grill roosteren en daarna ongeveer 3 minuten verder gaar laten worden in de hete oven. De kolen in fijne reepjes snijden en apart houden. Een marinade van 1/3 water, 1/3 olie en 1/3 azijn maken, aan de kook brengen, over de rode en de groene kool gieten en laten afkoelen. De aardappelen schillen, er enkele dikke blokjes van snijden en de rest pureren met een klontje boter. De aardappelpuree kruiden met dille en nootmuskaat, in kroketjes rollen, door het eiwit en paneermeel halen en goudgeel bakken. De aardappelblokjes bakken. De groene en de rode kool ondereen op het bord schikken en de tongscharren erop leggen. De frietjes en kroketjes op een spies steken en bovenaan op het bord leggen.
Gegrilleerde Tongschar Met Aardappelspiesjes En Kool. is een recept van Smulweb.nl