Pistache-passievruchtenijs

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng melk en room bijna aan de kook. Eidooiers en suiker met de mixer dik kloppen. Geleidelijk melk en room toevoegen. Weer in de pan doen. Al roerend op matig vuur verwarmen tot het mensel een beetje indikt; niet laten koken. Doe het mengsel in een kom. Laten afkoelen, af en toe roeren, Houd 0,6 dl passievruchtenpulp achter. Warm de rest op matig vuur 1-2 minuten. Van het vuur halen en zeven. Passievruchtensap en restje pulp aan het roommengsel toevoegen en 3-4 uur invriezen, tot het net bevroren is langs de randen. In een grote kom doen. Met mixer kloppen tot het dik en romig is. Pistache stukjes toevoegen en goed mixen. Een nacht invriezen tot het ijs stevig is.

Pistache-passievruchtenijs is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Pistache Passievruchtenijs
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Passievruchtenijs
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Passievruchten Dessert A La Robert
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept

Salade met geitenkaasballetjes
25 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokospannenkoekjes met sinaasappel
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurtmousse met anijs en pistachenoten
15 min Nagerecht
Bekijk recept