Kerf aan de bolle kant van elke kastanje een vrij diep kruisje. Leg ze in een pan en schenk er kokend water bij tot ze net onder liggen. Laat de kastanjes 8-10 minuten koken. Laat de kastanjes uitlekken in een zeef. Pel ze wanneer ze nog warm zijn. Neem ook de bruine velletjes weg die om de kernen vastzitten. Leg de kastanjes opnieuw in een pan en voeg zoveel kokend water toe tot ze onder liggen. Laat de kastanjes 20-25 minuten zachtjes koken. Rasp de chocolade en laat ze samen met 2 eetlepels water in een pannetje met dikke bodem boven middel vuur smelten. Stort de kastanjes na het koken op een fijne zeef om uit te lekken.Wrijf de kastanjes, wanneer ze nog warm zijn, door de zeef. Klop eerst de in stukjes verdeelde boter, dan de gesmolten chocolade en daarna de suiker met een vork door de inmiddels lauwwarme kastanjepuree. Leg een dubbelgevouwen stuk aluminiumfolie op het werkvlak. Schep de kastanjemassa erop en vorm er een dikke (ca. 5 cm.) rol van. Verpak de rol in de folie en leg hem ten minste 5 uur in de koelkast.