De gedroogde paddestoelen met het water in een klein ovenvast schaaltje (onafgedekt) in 45 tot 60 seconden op vol vermogen aan de kook brengen. De paddestoelen tot het gebruik laten staan. De courgette wassen, het uiteinde verwijderen en het vruchtvlees op de grove rasp raspen. De champignons met een vochtig doekje schoon vegen en in plakjes snijden. De ui pellen en fijn snipperen. De boter in een glazen litermaat (onafgedekt) in circa 1 minuut op vol vermogen laten smelten. De ui erdoor scheppen en (onafgedekt) in circa 1 minuut op vol vermogen glazig laten worden. De courgette, champignons en de klein gesneden paddestoelen met het weekwater toevoegen en alles (afgedekt) in 3 tot 4 minuten op vol vermogen gaar maken. Intussen de ham in reepjes snijden en deze met de verse kaas toevoegen en blijven roeren tot de kaas is gesmolten. De ragout op smaak brengen met zout en peper en laten afkoelen. De oven in 8 minuten voorverwarmen op 175 graden Celsius. Het bladerdeeg naast elkaar iets laten ontdooien. Elk plakje diagonaal dubbel vouwen en een kant met de tanden van een vork dicht maken. Het nu ontstane deegzakje in de hand nemen en met een kwart deel van de ragout vullen en de open kant met een vork op dezelfde manier dicht maken. De flapjes in een cirkel op het met bakpapier beklede rooster of bakplaat leggen en de flapjes op kwart vermogen in circa 12 minuten gaar en bruin bakken.
Champignonflappen Met Courgette En Ham is een recept van Smulweb.nl