1: Verhit de boter in een stoofpot en kleur de blinde vinken goudbruin aan alle zijden. Dek af en laat 20 minuten zachtjes sudderen. 2: Kook intussen de peultjes gaar (vers 10 minuten - diepvries 5 minuten) in licht gezouten water. Plaats geen deksel op de kookpan, zo blijven de peultjes mooi groen van kleur. giet af. 3: Laat de abrikozen uitlekken en vang ongeveer 3 eetlepels sap op. Snij de abrikozen middendoor. 4: Haal de blinde vinken uit de stoofpot en hou ze warm. Giet het meeste braadvet weg. Maak de braadresten los met 1,5 dl water en 3 eetlepels abrikozensap. Voeg 1/2 blokje kippenbouillon.1,5 eetlepel sojasaus, enkele druppels worcestersaus en 1 eetlepel honing toe. Breng aan de kook en bind lichtjes met sausbinder. Kruid met peper en zout. 5: Meng de peultjes en de abrikozen door de saus.
Blinde Vinken Met Peultjes En Abrikozen is een recept van Smulweb.nl