Blinde Vinken Met Peultjes En Abrikozen

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1: Verhit de boter in een stoofpot en kleur de blinde vinken goudbruin aan alle zijden. Dek af en laat 20 minuten zachtjes sudderen. 2: Kook intussen de peultjes gaar (vers 10 minuten - diepvries 5 minuten) in licht gezouten water. Plaats geen deksel op de kookpan, zo blijven de peultjes mooi groen van kleur. giet af. 3: Laat de abrikozen uitlekken en vang ongeveer 3 eetlepels sap op. Snij de abrikozen middendoor. 4: Haal de blinde vinken uit de stoofpot en hou ze warm. Giet het meeste braadvet weg. Maak de braadresten los met 1,5 dl water en 3 eetlepels abrikozensap. Voeg 1/2 blokje kippenbouillon.1,5 eetlepel sojasaus, enkele druppels worcestersaus en 1 eetlepel honing toe. Breng aan de kook en bind lichtjes met sausbinder. Kruid met peper en zout. 5: Meng de peultjes en de abrikozen door de saus.

Blinde Vinken Met Peultjes En Abrikozen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Abrikozen blechkuche
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Zelfgebakken vlechtbrood
60 min - Lunchgerecht
Bekijk recept
Nigiri sticky rice sushi
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Opgerolde zuidvruchtentaart met kaneelglazuur
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Blinde vinken van skrei en broccolistoemp
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Blinde vinken met Bresaola met Philadelphia en rucola
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lemoncurdtaartjes
60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Blinde vinken met courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept