Marokaanse Vleesballetjes

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snij de gedroogde abrikozen in stukjes; Hak de muntblaadjes fijn. Meng het gehakt met de abtikozen, de geperste knoflook, de helft van de munt, de komijn, zout en peper. Rol 24 balletjes. Verhit de olie in een braadpan. Braad de balletjes in 5-10 min gaar en goudbruin. Schep ze met de schuimspaan uit en laat ze uitlekken. Voeg bij de olie de mangochutney en 50 ml water. Schraap de braadresten los met een lepel en breng al roerend aan de kook. voeg de in water gebroken bloem bij. Laat indikken en doorkoken; Roer de joghurt onder de saus, voeg de balletjes weer bij en laat alles nog even verwarmen(maar niet meer koken, dan gaat de joghurt schiften); Garneer met de rest van de verse muntblaadjes en serveer goed heet.

Marokaanse Vleesballetjes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Stoofpotje met wortels en vleesballetjes
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tomatensoep met vleesballetjes
0 min
Bekijk recept
Tapa's / vleesballetjes in tomatensaus
0 min
Bekijk recept
Rijstnoedelsoep met vleesballetjes
0 min
Bekijk recept

Marokaanse Lams Tajine Met Venkelknol En Verse Kruiden
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige Marokaanse Gehakttaart
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokaanse Gamba'S
0-10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
CBke's Marokaanse kipschotel
0 min
Bekijk recept