In pan ruim water aan de kook brengen. Ondertussen paprika′s wassen en in de lengte halveren. Stelen eraan laten zitten, maar zaadjes en zaadlijsten verwijderen. Paprikahelften aan kokend water toevoegen en water opnieuw aan de kook brengen. Helften ca. 1 minuut koken en in vergiet onder koud stromend water afspoelen. Droogdeppen met keukenpapier. Gemberbolletjes fijnsnipperen. In steelpan boter smelten. Gembersnippers, kerriepoeder, gemberpoeder en sambal toevoegen en ca. 1 minuut zachtjes fruiten. In een keer bloem toevoegen en erdoor roeren. Al roerend wijn en melk toevoegen en blijven roeren tot een gladde saus ontstaat. Gembersiroop erdoor roeren. Saus ca. 5 minuten zachtjes laten koken onder af en toe roeren. Intussen in wok olie verhitten. Shoarmavlees toevoegen en al omscheppend ca. 5 minuten bakken. Slagroom door saus roeren, niet meer laten koken. Saus op smaak brengen met zout. Rauwkost door shoarmavlees scheppen en ca. 1 minuut meebakken. Op vier borden telkens 2 paprikahelften leggen en shoarmamengsel erin scheppen. Saus erover schenken.
Paprika, Gevuld Met Shoarmavlees En Kerriesaus is een recept van Smulweb.nl