Herten Rugfilet Met Een Kruiden Laagje

6
0-10 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding
: 1. Kruid het vlees met peper en zout

2. Sauteer deze kort in boter tot ze licht bruin zijn, maar nog rauw van binnen.

3. Haal de filets uit de pan en smeer deze licht in met de grove mosterd.

4. Bedek ze met het kruidenmengsel en zet ze klaar op een bakplaat, zodat ze in de oven kunnen doorgaren en het kruidendakje krokant kan worden. saus Doe het bakboter uit de pan en deglaceren met rode wijn. Voeg ca 4 eetl mosterd toe en 1 eetl suiker. Voeg fond toe en laat het inkoken tot ? en voeg dan room en creme-fraiche toe. Kook dit in tot een mooie saus en breng op smaak met zout en peper. Zeef de saus voor het serveren door een zeef, om evt aanbaksel te verwijderen en voeg voor de glans wat klontjes koude roomboter door de saus. Bospadenstoelen: Per persoon ca 100 gram paddenstoelen. Diverse soorten kunnen prima door elkaar worden gebruikt. De paddenstoelen schoonmaken en grof snijden.
Voorbereiding
: Snipper 2 sjalotjes en fruit die aan in een beetje olijfolie. Doe de paddenstoelen er bij en bak deze tot al het vocht is verdampt. Blus af met een beetje rode wijn om de pan te deglaceren Voeg naar smaak tijm en een beetje knoflook toe en breng op smaak met peper en zout.

Herten Rugfilet Met Een Kruiden Laagje is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Sophia Loren's Parmigiana
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige lasagne met chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Surinaamse snacks
25 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Lasagne met ratatouille
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Hertenbiefstuk met kriekenjus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groene-peperroomsaus
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Getrancheerde hertenbiefstuk
15 min Snack
Bekijk recept
Herten, Ree Of Lamskoteletjes
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept