Voorbereiding : 1. Kruid het vlees met peper en zout
2. Sauteer deze kort in boter tot ze licht bruin zijn, maar nog rauw van binnen.
3. Haal de filets uit de pan en smeer deze licht in met de grove mosterd.
4. Bedek ze met het kruidenmengsel en zet ze klaar op een bakplaat, zodat ze in de oven kunnen doorgaren en het kruidendakje krokant kan worden. saus Doe het bakboter uit de pan en deglaceren met rode wijn. Voeg ca 4 eetl mosterd toe en 1 eetl suiker. Voeg fond toe en laat het inkoken tot ? en voeg dan room en creme-fraiche toe. Kook dit in tot een mooie saus en breng op smaak met zout en peper. Zeef de saus voor het serveren door een zeef, om evt aanbaksel te verwijderen en voeg voor de glans wat klontjes koude roomboter door de saus. Bospadenstoelen: Per persoon ca 100 gram paddenstoelen. Diverse soorten kunnen prima door elkaar worden gebruikt. De paddenstoelen schoonmaken en grof snijden.Voorbereiding : Snipper 2 sjalotjes en fruit die aan in een beetje olijfolie. Doe de paddenstoelen er bij en bak deze tot al het vocht is verdampt. Blus af met een beetje rode wijn om de pan te deglaceren Voeg naar smaak tijm en een beetje knoflook toe en breng op smaak met peper en zout.
Herten Rugfilet Met Een Kruiden Laagje is een recept van Smulweb.nl