Dep het vlees droog met keukenpapier. Verhit de olie en de boter in een koeknpan en laat de biefstukjes - op een hoog vuur - aan beide kanten ditchschroeien. Bestrooi ze met zout en peper en bak ze - op een matig hoog vuur - ca. 2 minuten aan elke kant (het vlees is dan rose). Neem de biefstukjes uit de pan en houd ze - afgedekt met aluminiumfolie - warm. Afwerking Giet ongeveer de helft van het braadvet uit de pan. Zet de pan weer op het vuur, schenk de gezeefde saus bij het achtergebleven braadvet en roer de aanbaksels los. Breng de saus al roerende aan de kook en laat haar nog iets inkoken (ca. 3 minuten). Neem de pan van het vuur en klop klontje voor klontje de rest van de koude boter door de saus (monteren). Breng de saus op smaak met zout en peper.
Ree- Of Hertebiefstukjes Met Rode Bessensaus is een recept van Smulweb.nl