Klop de rest van de room op en spatel voorzichtig onder de cr?me. Lepel het mengsel in ingevette potjes en zet in de koelkast om op te stijven. Doe de suiker voor de karamel in een pan met 1/2 dl water. Breng al roerend aan de kook tot de suiker is opgelost. Laat de siroop op een hoog vuur inkoken tot een lichtbruine karamel. Draai het vuur lager en voeg het citroensap, nog 1/2 dl water en de gember toe. Schil en halveer de bananen in de lengte en leg in de siroop. Laat marineren tot de bavarois klaar is. Zeef de bloem en gember in een kom. Verwarm de boter, suiker en gembersiroop in een pan. Laat even afkoelen en voeg de bloem toe. Leg 4 hoopjes op een bakplaat met bakpapier en bak 8 minuten op 180?C. Laat de koekjes na het bakken 1 minuut rusten alvorens ze van de bakplaat te halen. Ontvorm de bavarois en schik op 4 borden. Werk af met de bananen en koekjes.
Gemberbavarois Met Banaan In Gemberkaramel is een recept van Smulweb.nl