Voor de vulling mascarpone, kwark, suiker en johannesbroodpitmeel mengen. Limoensap met 100 ml water mengen, de helft daarvan met agar-agar mengen. Overig water aan de kook brengen en agar-agar toevoegen, 2 minuten laten pruttelen en heet door de mascarpone-massa roeren. Massa op amandelbodem smeren. Aarbeien even afspoelen, schoonmaken en eventueel halveren of vierendelen. Amandelen met rietsuiker in een pan roosteren tot de suiker gekarameliseerd is en op een bord laten afkoelen. De taart met aardbeien beleggen, daarbij 1 cm. van de rand vrij laten. Rand en gaten opvullen met geroosterde amandelen. Couverture met kokosvet au bain marie laten smelten en taart ermee besprenkelen. Laat de taart 2 uur afkoelen. Noot: in recept stond: couverture en kokosvet in water laten smelten. Dit is volgens mij niet juist en au bain marie wel!
Mascarponetaart Met Aardbeien is een recept van Smulweb.nl