Kerrie-rijstsalade

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking, en giet hem af. Laat de mandarijntjes uitlekken en vang het sap op. Roer een saus van mayonaise, room, kerriepoeder, gembersiroop en 1 eetlepel mandarijntjessap. Voeg naar smaak zout en peper toe. Schep de saus door de nog niet helemaal afgekoelde rijst. Laat de rijst daarna in de koelkast koud worden. Snij de kip in kleine stukjes. Snij de peper overlangs door. Verwijder de zaadjes en snij de rest heel fijn. Schep de rijst, de gerookte kipstukjes, de mandarijntjes en de peper door elkaar. Laat de smaken nog een half uur in de koelkast intrekken. Versier de salade door er een paar achtergehouden partjes mandarijn op te leggen.

Kerrie-rijstsalade is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Rozerode rijstsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijstsalade met geroosterde groenten
30 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme saffraanrijstsalade met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijstsalade met basilicumdressing
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse couscous met kerrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kool-pilav met kerrie-kipdrumsticks
30 min-
Bekijk recept