Verwarm de oven voor op 150 graden C. Vet een bakvorm van 21x14x7 cm in met gesmolten boter of olie; bedek de bodem met bakpapier. Doe de pruimedanten en rozijnen in een schaal en voeg water en brandy toe. Laat 10 min. intrekken. Klop in een kleine kom met de mixer boter en suiker licht en romig. Meng de melasse of stroop erdoor. Voeg de eieren geleidelijk toe; klop goed na iedere toevoeging. Het beslag lijkt nu te schiften, maar dat hoort zo. Doe het mengsel over in een grote mengkom. Voeg fruit met weekvocht toe. Schep met een metalen lepel gezeefde bloem, kruiden en zout erdoor. Schep het beslag in de bakvorm en strijk het met een pannekoekmes glad. Bak de cake 1 uur en 15 minuten, of tot een in het midden gestoken breinaald er schoon uitkomt. Laat de cake 10 minuten in de vorm rusten, keer hem dan op een rooster. Af laten koelen. Voor het opdienen met poedersuiker bestrooien.
Lincolnshire Pruimenbrood is een recept van Smulweb.nl