Zalm in flinterdunne plakjes (laten) snijden, donkere delen verwijderen. Grapefruit dun schillen, schil in heel dunne reepjes snijden. Reepjes even in kokend water koken, koudspoelen. Grapefruit uitpersen. Sap pittig op smaak brengen met cayennepeper. Zalm in sap afgedekt ca 1 uur in koelkast marineren. Sla op borden schikken. Zalm erop leggen, marinade erover schenken. Avocado en kappertjes over zalm verdelen. Garneren met reepjes schil (en dille). Variatie: 250 gr rauwe tonijnfilet in zeer dunne plakjes op 4 borden schik- ken. Dressing kloppen van: 1 eetlepel Japanse sojasaus, 6 eetlepels druive- pitolie, 1/2-1 eetlepels balsamico-azijn en 2 eetlepels kippebouillon, zout en peper. 4 shiitake (paddestoelen) in heel kleine blokjes erdoor scheppen. Bij tonijn serveren. Garneren met lollo rosso.