De boter met de suiker slaan totdat het er luchtig uitziet. Doe de eieren en de melk omstebeurt er beetje bij beetje bij, afwisselend met de bloem samen met de bakpoeder. Verdeel het deeg in 2: bij het eerste deel doe je chocoladepoeder of gesmolten repen. Bij het tweede deel de vanille. Deze mengsels apart in de 2 beboterde springvormen doen. De oven voorverwarmen op ca. 175 graden Celcius. Dan de vormen erin doen en 20 min bakken. Daarna de taarten uit de oven halen en de zijkanten loshalen en ze op een rooster laten afkoelen. Beide taarten doormidden snijden wanneer ze zijn afgekoeld. Op de chocoladetaart smeer je wat jam of manjar. Dan doe je de vanilletaarthelft erop en die besmeer je weer met jam of manjar. Zo alle helften bovenop elkaar plaatsen en op de bovenste giet je de kopjes sinaasappelsap. Maak de glazuur met geklopte eiwitten (3 eieren) en de poedersuiker. Hiermee bestrijk je de hele taart.