Zoek
Lamsspiezen
2
Langer dan 2 uur -
Smulweb.nl
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
Voor de marinade:
2 eetl.citroensap,2 theel.olijfolie
1 geraspte ui
1 teentje geperste knoflook
2 theel. gesnipperde rozemarijn
Voor de spiezen:
450 gr lamsbout
in blokjes gesneden
8 kleine maiskolfjes
2 courgettes in stukken van 2 1/2 cm verdeeld
8 zilveruitjes.
Voor de pilaf:
100 gr zilvervlierrijst langgraan
75 gr bulghur(geroosterde tarwe)
1 theel. komijnpoeder
1theel.kardamonpoeder
1/2 theel. venkelzaadjes
1/2 rode paprika
in stukjes
25 gr rozi
Bereiding
1
Rijg afwisselend stukjes vlees, mais, courgette en uitjes aan vier vleesspiezen.
2
Doe de rijst in een ruime pan met 71/2 decil kokend water. laat hem in 25min zachtjes gaar koken.
3
voeg de bulghur toe, de komijn, de kardamon, en venkel.Kook dit 5 min Roer 3 keer. Voeg zo nodig water toe.
4
Leg de spiezen intussen onder de voorverwarmde grill, 8-10 min. Keer ze regelmatig en bestrijk ze af en toe met de marinade.
5
Doe de paprika en de rozijnen bij de rijst, kook deze nog 1 minuut.
6
Schep de rijst op een schaal, en leg de spiezen erop.
Lamsspiezen is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Lamsspiezen met citroen en olijven
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rozemarijn-lamsspiezen Met Kruidige Yoghurt
0-10 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Lamsspiezen met citroen en olijven
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rozemarijn-lamsspiezen Met Kruidige Yoghurt
0-10 min -
Voorgerecht
Bekijk recept