Whiskey Chicken

1
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Smelt boter in een kleine braadpan. Wrijf de kippenpoot rondom in met peper, tijm en rozemarijn. Hoeveelheid naar smaak. Braad de kip in de hete boter mooi bruin. Schenk de whiskey over de kip. Temper het vuur. Voeg er een gesnipperde ui aan toe met 2 geschilde tomaten. Schenk er wat koffieroom bij. Laat de kip met de deksel op de pan heel zacht een half uurtje stoven. Maak het blik met peren open en laat deze op een zeef uitlekken. Warm enkele perenhelften bij de kippenpoot in de pan. Neem dit alles als het goed warm is met de schuimspaan uit de pan. Bind de saus met wat aangemaakte bloem. Schenk er iets van over de kip met peren en geef de rest apart bij de droog gekookte rijst.

Whiskey Chicken is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Wokbroccoli hoisin met zoete kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chicken pie - pastei met kip en champignons
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled chicken met oregano en sinaasappel
190 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kung Pao chicken
30 min-
Bekijk recept

Jeroen Veldkamps frozen Irish coffee
5 min
Bekijk recept
Irish coffee
5 min Nagerecht
Bekijk recept
Kentucky whiskey balls
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Sticky spareribs
100 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept