Neem de steelaanzetten van de paprika′s weg. Halveer de paprika′s en verwijder de kernen, het zaad en de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Breng in een pan met dikke bodem azijn en suiker onder voortdurend roeren aan de kook. Schep in een kommetje mosterdmeel en zout door elkaar. Roer er 2 eetlepels koud water door. Schenk het papje bij de kokende azijn met suiker. Doe er vervolgens de paprika′s, uien, knoflook en Spaanse peper bij. Laat alles, onder voortdurend roeren en omscheppen niet veel langer dan 6 minuten zachtjes koken. Schep de groenten met een schuimspaan uit het kokende vocht. Houd de groenten warm. Zeef het kookvocht en laat het daarna nog zolang koken tot er niet veel meer dan 1 liter is overgebleven. Schep er vervolgens de groenten door en laat alles dan nog 5 minuten zachtjes koken. Doe de relish over in zorgvuldig schoongemaakte potjes. Dek de potjes af met plastic folie en schroef de deksels er op. Voorzie de potjes van etiketten met vermelding van datum en inhoud. Paprikarelish is 3 weken houdbaar mits ze wordt bewaard op een koele, droge en donkere plek.