Was de forellen vanbinnen en vanbuiten en droog ze af. Snijd ze aan een kant open. Snijd de venkelknol in reepjes (bewaar het groen) en de toma-ten in schijfjes. Doe de forellen open, bestrooi vanbinnen met peper en zout, beleg met tomaat en venkel. Leg elke forel op een stuk ingeoliede aluminiumfolie. Was de citroenen en snijd ze in dunne schijfjes die u op de forellen legt. Versier met wat venkelloof. Doe de papillotten zorgvuldig dicht. Bereid de geknede boter : laat de boter week worden op kamer-temperatuur, meng er een eetlepel pastis, de rest van het fijn-gesneden venkelloof en peper en zout door. Zet in de koelkast tot net voor het opdienen. Bak de forellen een 20-tal minuten in een oven van 180?C. Dien de vis op met de geknede boter en gekookte aardappeltjes.
Forel In Papillot Op De Wijze Van Marseille is een recept van Smulweb.nl