Snijd de prei en de wortel in dunne schijfjes. Bedek hiermee de bodem van de stoofpan. Strooi er peterselie, tijm, laurier en foelie over. Leg de moten vis op de groente en strooi er wat zout over. Giet de wijn in de pan en verdeel de helft van de boter in kleine vlokjes over de vis. Zet de pan op het vuur en laat de wijn bijna aan de kook komen. Draai het vuur laag en sluit de pan. Laat de vis in ongeveer 15 minuten zachtjes gaar pocheren. Roer de rest van de boter, op een eetlepel na door de bloem. Snijd de champignons in plakjes. Neem de moten vis uit de pan en hou ze warm. Zeef het vocht in een steelpannetje. Zet het vocht in een steelpannetje op een laag pitje en voeg dan telkens, onder goed roeren een klein schepje van het boter-bloem mengsel toe. Roer goed, tot u een gebonden saus krijgt. Schep de saus over de vis. Fruit de champignons in de rest van de boter snel gaar en schep ze over de vis.