Bereid de spinazie zoals op het pak beschreven staat en laat het in een zeef goed uitlekken. Snipper de sjalotjes en fruit ze in de boter. Snijd de champignons in plakjes, schep ze bij de uitjes en bak alles al omscheppend 5 min. Schep de spinazie erbij, knijp er 1 teen knoflook bovenuit en verwarm ook dit, tot al het vocht is verdampt. Schep de spinazie in de ovenschaal. Breng de room op smaak met wat zout, peper en nootmuskaat en schenk het over de spinazie. Wrijf de beschuit fijn, knip het groen van 2 takjes peterselie fijn en vermeng dit met de gratinkaas. Strooi dit mengsel over de schotel en leg hier en daar wat klontjes boter. Snijd het stokbrood in dikke plakken. Knijp de knoflook uit meng ze met de olijfolie en kwast de snijvlakken van het brood hiermee in. Leg ze op bakpapier op de bakplaat. Zet de spinazie 30 min. midden in de oven zodat de gratinlaag mooi bruin kleurt. Haal de spinazie uit de oven het houd het warm onder aluminiumfolie. Bak intussen het brood ca. 15 min. onder in de oven.
Gebakken Spinazie Met Knoflookbrood is een recept van Smulweb.nl