Vissoep Met Gerookte Zalm

0-10 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Het lente-uitje schoonmaken en in reepjes snijden. De tomaat 15 seconden in heet water dompelen, het velletje verwijderen en het vruchtvlees in stukjes snijden. De lente-ui met de tomaat, de in stukken gesneden vis en de wijn in de ovenvaste schaal (afgedekt) in 4-5 minuten op vol vermogen verwarmen. Het vismengsel met de gerookte zalm, op voor iedere persoon een reepje na voor de garnering, in de foodprocessor pureren. De boter in de glazen litermaat (onafgedekt) 1 minuut op vol vermogen smelten. Eerst de bloem erdoor roeren en vervolgens de bouillon en de vispuree. De soep (afgedekt) op circa 7-8 minuten op vol vermogen aan de kook brengen. De zure room met wat warme soep glad roeren en het mengsel aan de vissoep toevoegen. De soep op smaak brengen met zout en peper, in borden schenken en met dille en een reepje gerookte zalm garneren.

Vissoep Met Gerookte Zalm is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise vissoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Romige vissoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept