Het rundvlees goed droog maken en met zout en peper inwrijven dan oprollen en het spek er omheen doen (vaststeken met een sate stokje) Olijfolie in een grote pan doen en goed heet maken vlees er in leggen en aan alle kanten goed bruin bakken dan vlees eruit nemen Dan in de zelfde pan de boter laten opschuimen, vervolgens de uien, de knolselderie,en rettich, (die in kleine stukjes zijn gesneden)er bij doen en kort braden Tomatenpuree er door roeren en alles met rode wijn afblussen en een klein beetje laten inkoken Vervogens het vlees er weer in leggen met de vleesfond,en de overige ingredienten Het vlees zo ongeveer 90 minuten laten smoren op een klein pitje Als het vlees gaar is eruit nemen en de saus door een zeef doen Dan de zoete slagroom erdoor doen en deze saus over het vlees gieten (dat in een grote schaal is gelegd)
Manzo Brasato Al Merlot is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Eendenborst met bramensaus en knolselderij-tijmpuree