1 Maak de Couscous klaar volgens de verpakking. Gebruik geen water maar kippenbouillon (lekker sterk). Exacte hoeveelheid vocht svp, want nattigheid en plakkerigheid is de dood in de pot. Even wegzetten.
2 Rooster de pijnboompitten even in een droge koekenpan (niet zwart blakeren, dan zijn ze niets meer aan). Ze moeten lekker gaan geuren.
3 Schil de aubergine en snij die in kleine blokjes. Blokjes zouten (dan gaat de bittere smaak eraf). Ook even wegzetten, bij voorkeur in een vergiet.
4 Was de prei of bosui en snij die in flinterdunne reepjes
5 Bak (bij voorkeur in de wok) de prei en de aubergine gaar in een eetlepel olie. Laat het zout maar op de aubergine (zorgt later voor lekker smaaktoontje). Voeg naar smaak knoflook toe en bak die mee (niet vanaf het begin, anders verkoolt het). Zorg dat het geheel even uit kan lekken of giet het vocht goed af, want ?? nattigheid en plakkerigheid is etc.
6 Hak 50 ? 75 gram dadels fijn (hou je van zoet ? dan mag het ook wat meer). Hak de peterselie ook fijn.
7 Scheur de gerookte kip in reepjes.
8 En dan nu de finale: couscous in een grote pan (de wok als je die hebt). De hele boel goed door elkaar husselen en op het laatst de peterselie erdoor. Goed doorverwarmen.
9 Eten met een klodder yoghurt erop (evt. wat knoflook en/of geraspte komkommer in de yoghurt werpen). Bijgerecht bijv. tomaten met olie, balsamicoazijn, peper en zout)