Snijd de hamlappen dwars op de draad in heel dunne plakjes. Meng de maizena, sojasaus en sherry in een kom en schep het vlees erdoor. Laat hierna het vlees afgedekt 10 minuten staan. Pel de teentjes knoflook, verwijder de zaadjes uit de rode peper, schil de gember en hak alles heel fijn. Snijd vervolgens de paksoibladeren en -stengels in brede repen. Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook, de rode peper en de gember heel even tot ze gaan geuren. Schep dan het vlees erdoor en roerbak een en ander op een hoog vuur in pakweg 5 minuten bruin. Schep het vlees op een bord. Schep de paksoistengels door het bakvet en roerbak ze gedurende 2 minuten. Voeg ook het paksoiblad toe en schep het vlees erdoor. Roerbak tot slot het geheel gedurende 2 minuutjes en breng het gerecht op smaak met wat oestersaus.
Pittige Hamlapjes Met Paksoi is een recept van Smulweb.nl