Smeer de springvorm goed in met wat boter. Meng de roomboter, de bruine basterdsuiker en de speculaas kruiden door elkaar. Voeg vervolgens de bloem, het zout en 1 ei toe. Dit geheel tussen de handen wrijven tot een deegbal ontstaat. Schil de appels, snijd ze in kleine stukjes en voeg de rozijnen, de appelmoes en 1 ei toe. Het geheel goed mengen en tot slot de kokos toevoegen. Haal van de deegbal een gedeelte af (ongeveer ter grootte van een tennisbal). Dit heb je straks nodig voor de bovenkant. Leg het deeg in de springvorm terwijl je het rondom aandrukt en tegelijkertijd goed verdeelt. Bedek ook de opstaande rand van de springvorm. Vul de springvorm met de vulling van de appel kokos kruimeltaart. Ook hier moet je ervoor zorgen dat de ingredienten goed verdeeld worden. Meng de overgebleven deegbal, de suiker, en de amandelen tot er kleine kruimels ontstaan. Bedek hiermee de gehele bovenkant van de taart. De taart nu in de voorverwarmde oven van 200 graden C. lekker bruin laten bakken, ongeveer 35 minuten. Als de taart klaar is, laat deze dan zeker een uur afkoelen in de vorm. Zo voorkom je dat de taart breekt bij het verwijderen van de springvorm.
Appel Kokos Kruimeltaart is een recept van Smulweb.nl