Aubergine-Lamsvleestaart

4
Langer dan 1 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

5 Vet een ronde, ondiepe ovenschaal in en leg een laagje aubergineplakjes op de bodem. Meng de rest van de plakjes door het lamsgehakt en verdeel het over het auberginelaagje. 6 Bestrooi het met de kaas, klop de eieren met de room en giet dat over de kaas, die helemaal bedekt moet zijn. 7 Bak de taart onaf gedekt 15 minuten in een voorverwarmde oven op 220 ?C/gas stand 7; bedek hem dan met aluminiumfolie, verlaag de temperatuur naar 150 ?C/gas stand 2 en bak de taart nog eens 45 minuten. Verwijder de folie tegen het einde van de baktijd voor een goudbruin korstje. Serveer de taart direct.. Variaties: Vervang de tijm door oregano en de witte wijn door rode wijn.

Aubergine-Lamsvleestaart is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Puntpaprika met aubergine
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aubergine met tomaten en mozzarella
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept