Laat de kikkererwten uitlekken, spoel ze af en doe ze in een soeppan. Schenk er zoveel water op dat het ruim 5 cm boven de erwten staat. Breng het aan de kook, voeg de laurierblaadjes toe en temper het vuur. Laat de erwten in 40-50 minuten gaar worden. Laat ze uitlekken en zet ze terzijde. Verhit de ghee in de soeppan en bak de prei 3-4 minuten met de kruiden, peper, dille en tamari. Voeg de paprika toe met de courgette en bak alles nog 5 minuten. Roer de tomaat erdoor en verwarm alles 3-4 minuten, doe de kikkererwten erbij en laat alles al roerend nog 5 minuten zachtjes doorkoken. Doe het tomatensap en de bouillon erbij, breng het vocht aan de kook en temper het vuur. Snijd de blaadjes basilicum in dunne reepjes, roer ze door de soep en verwarm ze 4-5 minuten mee. Verwijder het laurierblad voor het serveren.
Zomerse Tomatenbasilicumsoep is een recept van Smulweb.nl