Zomerse Tomatenbasilicumsoep

4
Langer dan 1 uur -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat de kikkererwten uitlekken, spoel ze af en doe ze in een soeppan. Schenk er zoveel water op dat het ruim 5 cm boven de erwten staat. Breng het aan de kook, voeg de laurierblaadjes toe en temper het vuur. Laat de erwten in 40-50 minuten gaar worden. Laat ze uitlekken en zet ze terzijde. Verhit de ghee in de soeppan en bak de prei 3-4 minuten met de kruiden, peper, dille en tamari. Voeg de paprika toe met de courgette en bak alles nog 5 minuten. Roer de tomaat erdoor en verwarm alles 3-4 minuten, doe de kikkererwten erbij en laat alles al roerend nog 5 minuten zachtjes doorkoken. Doe het tomatensap en de bouillon erbij, breng het vocht aan de kook en temper het vuur. Snijd de blaadjes basilicum in dunne reepjes, roer ze door de soep en verwarm ze 4-5 minuten mee. Verwijder het laurierblad voor het serveren.

Zomerse Tomatenbasilicumsoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Zomerse vruchtensoep
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Zomerse maaltijdsalade met garnalen
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerse chili con carne met Opperdoezers
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerse pastasalade met gerookte kipfilet
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept