Pompoenroomsoep Met Mosselen

8
30-60 min -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- snij het kapje van de pompoenen verwijder zaden en draden hol pompoenen uit (bijv. met een lepel), maar zorg wel dat de pompoenen stevig genoeg blijven indien nodig, snijd het ′vruchtvlees′ in kleine stukjes breng water met bouillonblokjes aan de kook voeg het ′vruchtvlees′ toe en laat het even koken was en kook de mosselen voeg room naar smaak aan het soepmengsel toe breng het op temperatuur vul de pompoenen grotendeels met de soep voeg de mosselen toe vul overgebleven ruimte op met de geraspte kaas sluit de pompoenen af met de kapjes en plaats ze in de oven totdat de kaas gesmolten is en het vruchtvlees zacht (eventueel de uitgeholde pompoenen al even in de opwarmende oven plaatsen om ze alvast wat te garen, pas wel op dat de bodem niet te zacht wordt)

Pompoenroomsoep Met Mosselen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept

Pompoenroomsoep
35 min
Bekijk recept
Pompoenroomsoep met sint-jakobsnoten
55 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pompoenroomsoep
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pompoenroomsoep met hazelnoten
45 min Voorgerecht
Bekijk recept