Was ze en kook ze bijna gaar in water met zout.Laat ze uitlekken.Verwijder het niet eetbare harige binnenste gedeelte. Maak de bechamelsaus. Smelt de boter en stoof daarin de fijngesneden champignons 5 minuten. Klop de eieren los,roer deze door de saus met de champignons,kaas en peterselie. Schuif het roostereven boven het midden van de oven en verwarm deze voor. Beboter de schaal. Vul de artisjokken met het mengsel. Zet de artisjokken in de schaal met een bodempje water en daarna in de oven tot de artisjokken door en door warm en mooi van kleur zijn en het vulsel stevig is geworden. Artisjokken, gevuld met ansjovis Maak een mengsel van: 200gr: zachte broodkruimels, een fijngehakte ui,3 eetlepels fijngeknipte peterselie, 6 kleingesneden ansjovisfilets en 1 eetlepel olijfolie. Behandel en kook de artisjokken als hierboven. Vul ze met het mengsel en druppel er 2 eetlepels olie over. Leg de gevulde artisjokken in een beboterde ovenvaste schaal met 1dl: kippenbouillon en zet dit ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven (240 graden voor een gasoven stand
6.
Artisjokken, Gevuld Met Champignons is een recept van Smulweb.nl