Controleer of de vis gaar is; een vin moet gemakkelijk loslaten. Laat de vis in de zeef of in het vergiet uitlekken;neem daarna de vis van de graat en verwijder het vel. Maak de vis met een vork of mixer zeer fijn,roer er de knoflook door en druppelsgewijs zoveel olie tot het mengsel zalfachtig is. Zet de kom in een pan die tot de helft van de kom gevuld is met water dat tegen de kook wordt gehouden. Verwarm het vismengsel zo in ongeveer 10 minuten en roer er dan 2 eetlepels room naar smaak en aroma ,peper en zout door. Houd het vismengsel warm. Klop de eieren los met de rest van het room. Maak het mengsel pikant van smaak met aroma,peper en zout. Smelt de boter in de koekepan,zorg dat ook de wand van de pan vet is en giet het eiermengsel in de pan. Laat de omelet even op de hooggedraaide vlam of plaat en daarna op de getemperde warmtebron langzaam stollen,aan de onderzijde mooi van kleur en aan de bovenzijde droog worden. Leg het vismengselin de lengte middenop de omelet en sla dan beide zijden van de omelet over de vis. Draai de omelet voorzichtig om en laat het gerecht op een voorverwarmde schotel glijden.