Verwarm de oven op 175 graden celcius. Boen 1 sinaasappel schoon en rasp de helft van de oranje schil fijn. Snijd de rest van de schil in dunne reepjes. Mix de boter met 250 g suiker, voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix er het bakmeel met 1 mespunt zout door. Meng er de rasp en de abrikoos doorheen. Doe het mengsel over in de tulbandvorm en bak hem in de oven in 1 uur gaar. Pers 2 sinaasappels uit. Schil de rest van de sinaasappels (met het wit), snijd ze in plakken en verwijder de pitjes. Verwarm 500 g suiker in een pan met dikke bodem op laag vuur zodra de suiker gaat smelten, maar nog niet karameliseert. Roer er het sinaasappelsap en de whisky door. Neem de tulband uit de oven en de vorm, schenk er de helft van de warme sinaasappelstroop over. Laat op een rooster afkoelen. Schenk de rest van de stroop over de plakken sinaasappel. Verwarm de chocoladen 2 min. in de magnetron bij 600 watt. Roer hem na 1 min. om de 15 sec. even om. Schenk de chocolade over de tulband en bestrooi hem met de sinaasappelreepjes.