Appelbollen

3
30-60 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Haal het klokhuis uit de appel en schil de appels. Meng de rozijnen, suiker en kaneel. Voor ieder stukje appel heb je een apart blaadje bladerdeeg nodig. Leg de appels op de bladerdeeg en vul de holtes van de appel met het mengsel van rozijnen, suiker en kaneel. Vouw het deeg om de appel heen en plak met water de punten aan elkaar. Leg de appelbollen met de gevouwen kant naar onderen op de bakplaat en bestrijk de appelbollen met ei. Plaats de bakplaat iets onder het midden in de voorverwarmde oven en bak de appelbollen ongeveer een half uur gaar en goudbruin.

Appelbollen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Hartige appelbollen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde appelbollen
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Appelbollen met vanille en spijs
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Appelbollen met rozijnen
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Hartige appelbollen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde appelbollen
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Appelbollen met vanille en spijs
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Appelbollen met rozijnen
20 min Nagerecht
Bekijk recept