Tong Veronique

4
20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Smelt in de pan 10 gr. boter en leg er de tongfilets in. Strooi er wat zout en peper over en giet de wijn, visbouillon en het citroensap bij. Breng dit tot tegen de kook aan en pocheer de vis in circa 6 min. gaar. Schep de vis voorzichtig met een schuimspaan op de doek en laat ze even uitlekken. Leg de vis op een voorverwarmde schaal en houd deze warm op een pan met heet water. Laat het pocheer vocht op een hoog vuur circa 5 min. inkoken tot de helft overblijft. Maak intussen een beurre manie door 30 gr. boter met de bloem te mengen. Maak er een balletje van. Voeg aan het ingekookte vocht de slagroom toe en roer er, vlokje voor vlokje, zoveel beurre manie door tot een gebonden saus ontstaat. Laat deze, onder af en toe roeren, circa 5 min. zachtjes koken. Verdeel 25 gr. koude boterin klontjes en klop deze van het vuur af, een voor een, door de saus. Giet de saus over de vis en verdeel er de druiven over.

Tong Veronique is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kalkoengebraad "Veronique"
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tongrolletjes Veronique
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tongfilet Veronique
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti Bolognese à la Véronique
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sliptong met jus van witlof, ham en kaas
1u25 min
Bekijk recept
Tong met mosterd en wortelsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tong met kruidkersmousse
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoomde tong met wortel en bosui
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept