Het vlees in evengrote blokjes snijden. In de pan de olie op een hoog vuur verhitten en daarin de stukken vlees rondom dichtschroeien. Dan alle kruiden toevoegen, ook het laurierblaadje en het water. De massa even doorroeren, het vuur temperen en het deksel op de pan doen. Alles 20 minuten laten stoven. Eventueel een treeftje gebruiken als het vocht te snel verdampt. De paprika wassen en in repen verdelen, de ui pellen en fijnsnijden. Paprika en ui na 20 minuten bij de massa in de pan deponeren, zo nodig nog wat vocht toevoegen. De aardappelen schillen, wassen, in blokjes verdelen en 15 minuten voor het einde van de kooktijd toevoegen aan het mengsel in de pan. De tomaten ontvellen, in 8 stukken snijden en na het einde van de kooktijd aan het gerecht toevoegen. Alles nog 10 minuten zachtjes laten sudderen. Het eenpansgerecht op smaak brengen met de suiker en eventueel nog wat peper en zout toevoegen. Het laurierblaadje verwijderen. Voor het opdienen de fijngeknipte peterselie over het gerecht strooien.
Stevig Eenpansgerecht Met Paprika is een recept van Smulweb.nl