Jamie's Kalkoen

8
Langer dan 2 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Weeg de kalkoen en reken 20 minuten braadtijd voor elke 500 gr, leg hem in de braadslee met de plakken wortel, de knoflook en halve uien en de evt resterende vulling. Wrijf hem in met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Dek af met aluminiumfolie. Zet hem in de oven en temper de temperatuur direct naar 180 graden. (Gaarheid is te controleren door in een poot te prikken en helder sap te verkrijgen) Verwijder het alufolie ca 3 kwartier voor het einde van de baktijd zodat de kalkoen bruin wordt. Laat hem bedekt met alufolie 20 minuten rusten op de snijplank. Schep het vet uit de braadslee en maak van de bouillon en de bloem in de braadslee op hoog vuur een gebonden jus. Serveer deze bij de kalkoen.

Jamie's Kalkoen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Kalkoensalade LA-Style
Bekijk recept
Mosterdkalkoen met gestoofde komkommer
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kalkoensalade LA-Style
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept
Jamie Olivers goudgele kipspiesjes met gele-paprikasaus & zwarte quinoa
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Toast met makreel en gepocheerd ei
Bekijk recept