Doe de cocosmelk met het sap van de annanas in een mixerschaal die evt ook afgedekt in de vriezer kan. Klop er zoveel suikersiroop door dat het mengsel lekker, maar wel erg aan de zoete kant is. De zoetsmaak valt namelijk door de kou van het ijs voor een groot deel weg. Meng er vervolgens rumessence naar smaak doorheen (ik heb ca 4 ml gebruikt). Echte rum bevat zoveel alcohol dat het vriespunt van het ijs te veel zou verlagen. Sluit de(tupper) schaal af met een goed deksel en zet hem in de vriezer. Snijd 6 van de 8 plakken annanas in kleine stukjes, giet er de rest van de suikersiroop over en zet die op een bordje in de vriezer. Na een uur haal je eerst de ijsmix uit de vriezer en die klop je met de mixer even goed door en je roert de annanas stukjes even door, zodat ze niet aan elkaar vriezen. Zet terug in de vriezer. Dit herhaal je vervolgens elk half uur, totdat het ijs de dikte van softijs heeft. Dan mogen de stukjes becvroren annanas erdoor geroerd worden. Laat het ijs nu verder tot kort voor gebruik in de vriezer,