De ui pellen en klein snijden. De draden van de bleekselderij verwijderen, de stengel wassen en klein snijden. De appel schillen, het klokhuis verwijderen en het vruchtvlees klein snijden. De wortel schillen, wassen en grof raspen. De boter in een ovenvaste schaal van 1,5 liter inhoud doen en (onafgedekt) in 1-2 minuten op 100% heet laten worden. De ui, bleekselderij, appel, winterwortel, foelie en het kerriepoeder erdoor roeren en (onafgedekt) 4-5 minuten op 100% verwarmen. De bloem erdoor roeren, de bouillon erop schenken, het laurierblad toevoegen, nogmaals roeren en alles (afgedekt) 15-17 minuten op 30% laten trekken. De soep goed doorroeren, op smaak brengen met zout en cayennepeper en tot kamertemperatuur laten afkoelen. Het laurierblad verwijderen, de soep pureren en door een zeef schenken. De slagroom dik maar niet stijf slaan en door de afgekoelde soep scheppen. De soep tenminste 5 uur in de koelkast zetten en vlak voor het serveren de garnalen erdoor scheppen.
Koude Garnalen-Kerriesoep is een recept van Smulweb.nl